Meest kansrijke banen in de ggz

De geestelijke gezondheidszorg biedt veel kansen voor werkzoekenden in Nederland. Op vrijwel alle niveaus vind je veel openstaande vacatures. In 2017 steeg het aantal vacatures binnen de ggz met 28,5% naar 5.151 openstaande vacatures. De verwachting is dat het aantal vacatures in 2018 flink zal groeien én er steeds meer vacatures bijkomen die maar moeilijk worden ingevuld met geschikt zorgpersoneel. Met welke banen binnen de ggz ben je kansrijk?

Werken in de ggz

In de ggz is men op zoek naar veel verschillende zorgprofessionals. Denk aan verschillende soorten psychologen (GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, basispsycholoog), psychiaters, psychotherapeuten en verpleegkundigen. De baankans na het afronden van bijvoorbeeld de studie HBO verpleegkunde is zeer groot. Dit betekent dat je vrijwel zeker een baan op niveau kunt vinden. De baankans ligt op vrijwel 100% voor net afgestudeerde GZ-psychologen. In heel Nederland worden er namelijk veel gezondheidszorgpsychologen gezocht.

Als verpleegkundige kun je vrijwel direct aan de slag in de ggz.

Kansrijke banen op MBO niveau

Op middelbaar niveau zit je ook in de ggz uitstekend. Zo worden er veel MBO verpleegkundigen gezocht. Ook kunnen VIG-ers snel aan het werk in de geestelijke gezondheidszorg, denk in dat geval bijvoorbeeld aan de ouderenzorg / ouderenpsychiatrie.

Kansrijke banen op HBO niveau

Op hoger niveau gaat het snel. Ben je een afgestudeerde verpleegkundige op HBO niveau? In dat geval kun je bijna overal wel direct aan het werk. Als HBO verpleegkundige kun je tevens doorstuderen naar de functie verpleegkundig specialist.

Kansrijke banen op WO niveau

Op wetenschappelijk niveau zijn veel kansen in de ggz. Denk aan het werk als psycholoog, basisarts of psychiater. Ook worden er steeds meer verslavingsartsen gezocht.

Werving en Selectie

GGZ Recruitment | Autoriteit op het gebied van wervingsvraagstukken in de (geestelijke) gezondheidszorg

© 2019 www.ggzrecruitment.nl