Review: Solliciteren bij GGZ instelling Arkin

Hoe is het om bij Arkin te solliciteren? Wat krijg je als sollicitant te zien op de site en hoe gebruiksvriendelijk is het hele proces? Krijg je als sollicitant het gevoel gewenst te zijn en werkt alles zoals het zou moeten werken? GGZ Recruitment gaat op basis van een aantal punten analyseren hoe het is gesteld met de sollicitatie experience bij een aantal zorginstellingen in Nederland. Dit keer is de ggz-instelling Arkin aan de beurt.

Arkin uit de Randstad

GGZ instelling Arkin benadrukt op de eigen website dat het een Randstedelijke GGZ aanbieder is. Met circa 50 locaties en ongeveer 3.500 medewerkers is Arkin gelijk ook één van de grotere GGZ instellingen in Nederland. Bijna alle instellingen voor geestelijke gezondheidszorg hebben moeite met het vinden van geschikt zorgpersoneel. Toch hebben de instellingen in de Randstad het iets makkelijker. Locatie is hier een belangrijke factor. De Randstad werkt als een magneet voor hoogopgeleiden.

De werkenbij pagina van Arkin

Je zoekt een baan als psychiater in Amsterdam. Hoe zoek je dan? Ik gebruik in Google de volgende zoektermen ''vacature psychiater in Amsterdam'' om te onderzoeken of Arkin hoog in de rankings komt. Net als bij veel andere zoektermen snoept Indeed de beste plaatsen weg. Arkin komt, los van de gesponsorde linkjes, op de negende positie. Een slechte score waar zeker eens kritisch naar mag worden gekeken.

Positief punt is dat Arkin een eigen werkenbij website heeft. Arkin heeft dus geïnvesteerd in arbeidsmarktcommunicatie en vindt het belangrijk dat de sollicitant optimaal wordt geïnformeerd. Op de website van Arkin is voldoende informatie te vinden. Wel is het jammer dat Arkin niet iets meer gedacht heeft aan de werkzoekende. In plaats van het menu ''onze specialismen'' had Arkin beter een lijst kunnen maken met de zorgprofessionals.

Advies nodig over je eigen werkenbij pagina? Neem contact op met GGZ Recruitment.

De werkenbij website is een goed begin, maar kan zeker beter. Ik mis de persoonlijke touch, het gezicht van de recruiter(s) en een warm welkom. De website is meer praktisch ingericht in plaats van een warm onthaal of een ''experience die je bij blijft''.

Feel en look

De website werkt goed en is vlot. Er is veel informatie te vinden. Het valt op dat Arkin veel informatie geeft over de arbeidsvoorwaarden en CAO. In heldere taal wordt uitgelegd wat je bij Arkin kunt verwachten. Bovendien wordt de CAO GGZ voorzien van een link waardoor je als sollicitant direct meer informatie kunt vinden. Een vacature vinden is makkelijk en snel. Ik pak een willekeurige vacature, ''psychiater ouderen bij Mentrum'' voor verdere analyse.

Inhoudelijk

De vacatures van Arkin zien er goed uit. De tekst is kort en krachtig en biedt alle belangrijke informatie die je als sollicitant nodig hebt. Wat opvalt is dat Arkin vermeldt dat er een VOG nodig is om in dienst te kunnen komen. Daarnaat wordt er informatie gegeven over de sollicitatieprocedure. Zo ben je als sollicitant optimaal voorbereid op het solliciteren. Helaas ook bij Arkin niet een sticky sollicitatieknop.

Solliciteren bij Arkin

Solliciteren gaat via de nu solliciteren knop helemaal onderaan de pagina. Dit is jammer. Het is veel beter om de knop altijd prominent in beeld te zetten. Het liefst zo groot mogelijk en zo makkelijk mogelijk voor de sollicitant. Leuk bij Arkin is de optie om via LinkedIn te solliciteren. Dit gaat veel sneller waardoor je zonder al te veel moeite je gegevens kunt achterlaten bij Arkin.

Wat verder opvalt bij Arkin

  • Bij het solliciteren mist de goedkeuring voor / accepteren van het privacybeleid
  • Arkin laat een aantal leuke visuals zien in de vorm van video, maar zet dit niet promiment in beeld
  • Bij Arkin kun je een jobalert aanmaken, maar het veld voor het aanmaken lijkt nog niet helemaal af

Eindconclusie

Arkin heeft veel werk gestopt in het sollicitatieproces, de website en arbeidsmarktcommunicatie. Er is een eigen werkenbij website, er wordt informatie gegeven omtrent het sollicitatieproces en de vacatureteksten zijn kort en bondig. Verder kun je als sollicitant makkelijk solliciteren via de LinkedIn knop en zijn er visuals beschikbaar. Al met al zeker één van de betere ggz-instellingen die arbeidsmarktcommunicatie hoog in het vaandel hebben staan. Verbeterpunten liggen met name op de details.

Tags:

Werving en Selectie

GGZ Recruitment | Autoriteit op het gebied van wervingsvraagstukken in de (geestelijke) gezondheidszorg

© 2019 www.ggzrecruitment.nl