Recruiter, gebruik jij de jobslots van LinkedIn?

Zoals we allen wel weten is LinkedIn een handige site voor het delen van nieuws en het delen van vacatures. Natuurlijk gebruiken de meeste mensen LinkedIn puur en alleen maar even om te onderzoeken wat een ander allemaal al heeft bereikt, waar hij werkt en hoe belangrijk hij is geworden in het leven. Allemaal heel leuk en aardig, maar voor recruiters kan LinkedIn zeker intersesant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het actief zoeken naar kandidaten voor een vacante positie, voor het zelf delen van vacatures of voor het in contact brengen van sollicitanten met teamleiders. 

Jobslots, wat zijn dat?

Een jobslot is een ''plek'' waar je vacatures kunt plaatsen. Het gaat in dit geval niet om het posten van een vacature op het kanaal van het bedrijf, maar echt om het uploaden van een vacature. De vacature kan dan vervolgens gekoppeld worden aan kandidaten die goed matchen met de vacature. Heb je bijvoorbeeld een vacature voor een GZ-psycholoog en gebruik je de jobslots van LinkedIn? De vacature wordt dan na het uploaden als het ware ''gekoppeld'' aan de kandidaten die passen bij de vacature. Kandidaten krijgen ook een melding als jij de vacature hebt geplaatst. Ideaal om jouw vacature bij de juiste mensen te krijgen.

Wel vrij prijzig

De één noemt het een investering, de ander noemt het gewoon ''duur''. Ik ben meer van het laatste soort en vind al vrij snel iets ''duur'' tenzij het echt iets oplevert. Dit komt natuurlijk ook omdat ik zelf uit het Noorden des lands kom en daarom alles bij voorbaat al prijzig vind, maar dat terzijde. LinkedIn weet natuurlijk dondersgoed dat jobslots een uitstekende tool is om mensen te vinden voor moeilijk in te vullen posities. Er hangt daarom ook een behoorlijk prijskaartje aan.

Af en toe een vacature plaatsen

Je kunt er ook voor kiezen om zo nu en dan een vacature in een slot te plaatsen. Je betaalt dan per vacature en dus niet op basis van een contract waarbij je een x aantal vacatures voor een x termijn kunt plaatsen. Op de lange termijn is het individueel plaatsen van vacatures vaak wel duurder, houd hier dus rekening mee.

Recruitmentmarketing

GGZ Recruitment | Autoriteit op het gebied van wervingsvraagstukken in de (geestelijke) gezondheidszorg

© 2019 www.ggzrecruitment.nl