Welke opleiding moet je volgen om een recruiter te worden?

De opleiding voor een recruiter

Wil jij graag weten welke opleiding je moet volgen om aan het werk te kunnen als recruiter? In veel branches zijn recruiters nodig om mensen aan te trekken. Wanneer de economie niet goed draait zijn doorgaans minder recruiters nodig, immers komen de kandidaten vanzelf wel. Nu de economie hard gaat en veel functies vrijkomen of opnieuw worden uitgevonden zijn er ook meer mensen nodig. In een relatief vergrijst Nederland is het echter moeilijk om de juiste persoon te vinden voor de juiste baan. Recruiters bieden de uitkomst. Waar worden recruiters opgeleid en welke opleiding moet je dan volgen om zelf recruiter te worden?

Recruiter worden?

Een recruiter werkt doorgaans op hbo of wo niveau. Het ligt er een beetje aan in welke branche de recruiter werkt. In de gezondheidszorg en technologie zijn vandaag de dag veel recruiters nodig. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de grote personeelskrapte in die branches. Ook in bijvoorbeeld de horeca en het onderwijs zijn recruiters nodig. Om recruiter te worden heb je met succes de opleiding HRM, marketing, psychologie of communicatie afgerond. Een combinatie van de zojuist genoemde disciplines is zeer raadzaam.

Welke opleiding volgen om recruiter te worden?

Welke opleiding kun je nou het beste volgen om uiteindelijk recruiter te worden bij een groot bedrijf? Doorgaans wordt niet gevraagd naar een specifieke opleiding. Wel wordt een bepaald niveau gevraagd, dit wordt vaak gezien als een harde eis. Zo is het echt nodig om minimaal een hbo opleiding te hebben afgerond, het liefst echter een wetenschappelijke opleiding (wo). Een opleiding op wo niveau volg je aan de universiteit, het maakt dan niet zoveel uit of je een bachelor of master diploma hebt. Naast een hbo of wo opleidingsniveau is het belangrijk om over de juiste vaardigheden te beschikken. Welke vaardigheden zijn nodig om recruiter te kunnen worden?

Recruiter of headhunter?

Onthoud dat er een degelijk verschil zit tussen een recruiter en een headhunter. Een headhunter zoekt met name via online kanalen naar nieuw personeel. Een headhunter is een uitvoerend beroep waarbij hij/zij op jacht gaat naar een nieuw personeelslid. Een headhunter werkt doorgaans op mbo niveau. Een recruiter heeft doorgaans de regie op het hele recruitmentproces en alles wat daar bij komt kijken. Sommige bedrijven hebben naast een corporate recruiter ook nog een manager recruitment.

Recruitmentmarketing

GGZ Recruitment | Autoriteit op het gebied van wervingsvraagstukken in de (geestelijke) gezondheidszorg

© 2019 www.ggzrecruitment.nl