Personeel in de GGZ direct een vast arbeidscontract geven?

Koning klant wil steeds meer en mag dat ook eisen. De sollicitant is anno nu de grote winnaar in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg. Grote tekorten zorgen voor zeer geringe concurrentie tussen werkzoekenden. Dit zorgt ervoor dat de sollicitant meer te zeggen heeft en ook meer mag verwachten van de werkgever dan ooit tevoren. Werkgevers die hier geen gehoor aan geven krijgen harde klappen: minder sollicitanten, minder personeel, meer onvrede bij het huidig personeelsbestand en langere wachtlijsten voor patiënten.

Vast arbeidscontract voor nieuw personeel?

Vind jij dat nieuw personeel direct een vast arbeidscontract mag krijgen.....of moet iemand dat verdienen en daarom eerst een tijdelijk contract krijgen? Als je het laatste denkt, dan leef je helaas nog ergens tussen de jaren 2008 en 2014 toen de financiële en economische crisis nog als een orkaan over Nederland trok. Nu is het uiteraard een heel ander verhaal. De sollicitant is aan de macht en moet op en top worden verzorgd en vertroeteld. Dit klinkt natuurlijk wat kinderachtig, maar feit blijft dat de sollicitant enorm veel keus heeft in de wereld van de vacatures en dus alle aandacht mag krijgen van de werkgever.

Een vast arbeidscontract geeft vertrouwen bij de sollicitant.

Sollicitanten aantrekken met vast werk

Een vast arbeidscontract betekent een aantal zeer belangrijke voordelen. Zo kan iemand met een vast contract direct een hypotheek afsluiten. Er kan dus gekeken worden naar een huis! Veel, met name jongeren en starters op de arbeidsmarkt zullen dit ervaren als een enorme win. Daarnaast geeft het vertrouwen bij de sollicitant. De kandidaat krijgt het gevoel gewenst en gewild te zijn door de werkgever. Betrokkenheid is key. De werkgever moet overkomen als een aantrekkelijke werkgever, één waar de sollicitant maar al te graag over praat tijdens feestjes en partijtjes.

GGZ instellingen die direct een vast arbeidscontract aanbieden

Welke werkgevers in de geestelijke gezondheidszorg bieden direct een vast arbeidscontract aan? Hieronder een lijst met een aantal instellingen waarbij deze vraag is onderzocht bij vacatures voor GZ-psychologen.

GGz Breburg

De arbeidsvoorwaarden voor GZ-psychologen zijn bij GGz Breburg conform CAO GGZ. Eigenlijk een standaard pakket met niets extra's. Er wordt niet gesproken over een tijdelijk of vast arbeidscontract. Wat verder opvalt is dat GGz Brebrug in de vacature voor GZ-Psycholoog - Centrum voor Psychose foutieve salarisindicaties geeft bij de genoemde CAO.

Pro Persona

Ggz-instelling Pro Persona noemt wel de jusite salarisbedragen én benoemt het type dienstverband. Zo krijg je als GZ-psycholoog Nijmegen Angststoornissen bij Pro Persona een dienstverband voor onbepaalde tijd.

GGz Centraal

Ook GGz Centraal benoemt bij de vacature GZ psycholoog FACT dat het gaat om een contract van onbepaalde tijd én benoemt de juiste bedragen horende bij schaal 65 van de CAO GGZ.

Dimence

De Overijsselse ggz-instelling biedt slechts een contract voor bepaalde tijd en benoemt de bedragen horende bij schaal 65 niet. Bij Dimence dus geen vast arbeidscontract voor een GZ Psycholoog Ontwikkelingsstoornissen.

Recruitmentmarketing

GGZ Recruitment | Autoriteit op het gebied van wervingsvraagstukken in de (geestelijke) gezondheidszorg

© 2019 www.ggzrecruitment.nl