De grootste ggz instellingen van Nederland

Dit zijn de grootste ggz instellingen van Nederland

De grootste ggz instelling van Nederland is Parnassia Groep. Bij Parnassia Groep werken ongeveer 12.000 medewerkers. Met zo'n 160.000 cliënten is de Zuid-Hollandse Parnassia ook op gebied van cliëntvolume de allergrootste in Nederland. De van oorsprong Overijsselse Dimence Groep, nummer twee op de lijst komt qua grootte en volume bij lange na niet in de buurt van Parnassia, maar wordt tevens gezien als een grote speler in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg.

  1. Parnassia Groep
  2. Dimence Groep
  3. Rivierduinen
  4. Altrecht
  5. Pro Persona
  6. Yulius
  7. Arkin
  8. GGZ Breburg
  9. GGZ InGeest
  10. GGNet

In Noord-Nederland is Lentis de grootste ggz instelling. Lentis heeft ongeveer 3.800 medewerkers. In Zuid-Nederland zijn GGzE en GGZ Oost-Brabant grote spelers.

Groot lijkt goed, maar is het vaak niet

Grote instellingen kampen in Nederland met hoge kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor personeel, opleidelingen en onderzoek. Kleine instelilngen focussen zich vaak op één klein onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg. Hierdoor kunnen ze het hele pakket afstemmen op één soort patiënt met klachten die voorkomen bij één soort psychologisch en psychiatrische ziektebeeld. Door het specialiseren kunnen kleine ggz instellingen gemiddeld gezien hoge winsten maken terwijl de grote spelers vaak net quitte kunnen spelen.

Arbeidsmarktcommunicatie

GGZ Recruitment | Autoriteit op het gebied van wervingsvraagstukken in de (geestelijke) gezondheidszorg

© 2019 www.ggzrecruitment.nl