Wel of geen eigen werkenbij site?

Ben jij een recruiter bij een ggz-instelling of werk jij als medewerker op een recruitmentafdeling en heb jij een idee over een eigen werkenbij site? Ik ben dan wel benieuwd naar jouw mening. Zou jij graag een eigen werkenbij site willen hebben of zie jij meer mogelijkheden in een eigen pagina op de corporate site van de instelling?

Een eigen werkenbij website

Veel ggz-instellingen hebben gekozen voor een eigen werkenbij site waar alle vacatures van de instelling worden vermeld. Op de website is tevens speciaal aandacht voor alle uitingen die te maken hebben met arbeidsmarktcommunicatie. Dit is communicatie speciaal gericht op jouw doelgroep in de arbeidsmarkt. In de meeste gevallen gaat het om de nodige zorgprofessionals.

Voordelen van een eigen werkenbij site

Een eigen website heeft een aantal voordelen. Zo is het mogelijk om een eigen site helemaal in te richten zoals je zelf graag wilt. Je kunt dus als recruiter of hr-specialist een eigen werkenbij site in eigen beheer houden. De corporate site kan dan helemaal overgelaten worden aan de communicatiemedewerkers binnen de instelling. De volgende voordelen zijn nog meer te noemen:

  • Alle vacatures vermeld op één website
  • Fouten worden sneller opgespoord
  • Veranderingen kunnen sneller worden doorgevoerd
  • Plek voor honderd procent focus op arbeidsmarktcommunicatie

Waarom geen eigen werkenbij site?

Er zijn instellingen die kiezen voor het integreren van alle vacatures in de eigen corporate site. Vaak gaat het dan om een aantal pagina's die gekoppeld zijn uit het ATS. Een groot nadeel heeft uiteraard te maken met de omvang van de uitingen op het gebied van  arbeidsmarktcommunicatie. Een aantal pagina's voelt beperkter, niet alleen voor de beheerders (vaak recruitmentmarketeers), maar ook voor de gebruiker die al snel verzand raakt in verschillende pagina's die weinig toevoegen aan een positieve sollicitatie ervaring.

  • Een pagina op de corporate site voelt beperkter
  • Als er technische problemen met de corporate site ontstaan, is solliciteren vaak onmogelijk

Kleinere instelling, minder tijd voor websites

In veel gevallen, maar uiteraard lang niet altijd het geval, hebben kleinere instellingen minder tijd en resources voor de digitale experience met betrekking tot arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Vaak uit dit in een simpele corporate site met een slordige werkenbij pagina. Hierdoor komen vacatures vaak lelijk op de site terecht, niet bepaald om trots op te zijn als werkgever. Wat vind jij van de website van de zorginstelling waar jij voor werkt? Hoe is de gebruiksvriendelijkheid van de site en kun je alles vinden wat je wilt vinden?

Arbeidsmarktcommunicatie

GGZ Recruitment | Autoriteit op het gebied van wervingsvraagstukken in de (geestelijke) gezondheidszorg

© 2019 www.ggzrecruitment.nl